PRP-behandling mot håravfall

Våra behandlingar

PRP-behandling mot håravfall

PRP-behandling mot håravfall är en väldigt effektiv behandling för både män och kvinnor som har tunt hår, har börjat tappat sitt hår på grund av olika faktorer och för dem som har genomgått en hårtransplantation.

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en 100% naturlig behandling utan biverkningar. PRP-behandling använder tillväxthormoner från ditt eget blod, utan några tillsatser. Tillväxthormonerna stimulerar stamcellerna runt dina hårsäckar och får dem att expandera, vilket resulterar i tjockare och starkare hårstrån.

Det finns ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi applicerar kommer från dig själv.

Behandlingen hjälper till att stimulera hårtillväxten med hjälp av plasma med tillväxtfaktorer från dig själv som sedan appliceras i huden eller hårbotten.

Behandlingen föregås av en kostnadsfri konsultation där vår specialistläkare informerar om PRP. Ni går gemensamt igenom vilka förväntningar som finns och lägger upp en plan för behandlingen.

Välj behandling

PRP behandling mot håravfall
Tid: 45 min, pris 2 200 kr

Paket PRP – håravfall 4 behandlingar
Tid: 45 min, pris från 8 000 kr

Paket PRP – håravfall 6 behandlingar
Tid: 45 min, pris från 12 000 k

Vanliga Frågor & Svar

Du får träffa vår specialist läkare där ni tillsammans går igenom vilka förväntningar som finns, och lägger upp en plan för behandlingen. Där efter kommer han att ta ett blodprov vid armvecket på dig som han sen tar med till ett annat rum för att centrifugera, man tar vara på blodplasman som sen appliceras med en tun nål i huden eller hårbotten.

PRP- behandlingen kan stickas lite och vara obekvämt, speciellt om det är första gången man gör behandlingen. Men oftast gör det inte särskilt ont och tar ca 30 min. Visa områden i ansiktet kan dock kännas lite mer och utförandet är likt fillers behandling.

Efter din behandling är det viktigt att du dricker mycket vatten. Du ska undvika fysisk träning samma dag och dagen efter din PRP behandling. Undvik Ipren under 48 h före injektion samma gäller för Omega-3. Undvik att tvätta håret 1h efter din PRP- behandling. Undvik alkohol 24 h efter din PRP -behandling.

Efter behandling kan en lite svullnad, lättare rodnad eller ömhet förekomma som avtar efter några timmar. Även en lättare blåmärken kan förekomma vid insticksställena som brukar sitta kvar lite längre och försvinner inom några dagar.

Med PRP behandling jobbar man successivt och lägger upp en plan. Hur snabbt man ser resultat är individuellt, men vi rekommenderar att göra 3 eller 4 behandlingar med 4 veckors mellanrum. Därefter gör man en uppföljning efter ytligare 2 -3 månader. Tills dess har nya, starkare håret hunnit växa.

PRP är den mest naturliga behandlingen för din hud & hårbotten. Det finns ej risk för biverkningar eftersom det är ditt eget blod som används, risken för avstötning eller allergiska reaktioner är minimala. Det kan framkomma lite rödhet direkt efter behandlingen men det avtar några timmar efteråt.

Vi utför inte PRP på minderåriga, vi har en åldersgräns på 18 år. Vi erbjuder inte PRP-behandlingar till gravida eller ammande kvinnor.

Skönhetsbehandlingar för dig