Botox & Fillers

Våra estetiska behandlingar

Injektionsbehandlingar

Injektionsbehandlingar mot armsvett, hela ansiktet, arga rynkan, pannrynkor, lip flip / munrynkor, kinder, läppar näsa, käkben och tear through.

Behandlingarna utförs av legitimerad sjuksköterska.

Välj behandling och boka tid

Vanliga Frågor & Svar

Med fillers så ser man resultat direkt efter behandlingen, men det kan även uppstå en svullnad eller blåmärke som kommer att försvinna inom ett par dagar och där efter kan man se slutresultatet. 

Vad har ni för åldersgräns ?

Åldersgränsen är 18 år, och vi utför inte några injektions behandlingar på minderåriga även om man har målmans underskrift/godkännande.

Vad är fillers?

Fillers är ett naturligt ämne som vi redan har i kroppen och heter Hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en vattenbindande sockermolekyl som bildar ett geléliknande ämne i huden när den binder vatten. Effekten av hyaluronsyran är att hålla huden återfuktad och omsmord.

Hyaluronsyra har även en stötdämpande effekt som vi använder oss av som fyllningsmedel mellan de olika fibrerna i huden så som elastin och kollagen. Sakta och säkert med tiden så förlorar vi hyaluronsyra vilket leder till att huden förlorar sin elasticitet, blir torrare och rynkor blir allt mer tydliga. För att bevara en sund och frisk hud är det nödvändigt att använda sig av hyaluronsyra.Vilka märken är bäst?

Vi förstår att det ka vara lite svårt att veta vad som är bäst. Men det som skiljer sig från märken till märken är hur det har framställts hos företaget och hur mycket produkten renats och förfinats. Det i sin tur resulterar i hur mycket vatten den fillers man väljer att använda drar åt sig och hur fort produkten bryts ner. Det som kan vara bra och viktigt att förstå är att det finns olika varumärken av fillers som är anpassat till olika områden som ska behandlas. Vissa fillers märken är lite mjukare och passar bättre till läppar och vissa fillers är lite tjockare är bättre till käklinjer exempelvis. Vi på Skönhetsspecialisten har valt att jobba med Juvedérm och Teosyal.Gör det ont att få fillers injicierat?

Att få fillers injicierat kan kännas lite, en del personer kan uppleva att vissa områden i ansiktet gör mer ont än andra. Läppar innehåller mycket nervtrådar därför kan även smärtan upplevas annorlunda i läpparna. Vad ska man tänka på efter fillersbehandling ?

Med fillers så ser man resultat direkt efter behandlingen, men det kan även uppstå en svullnad eller blåmärke som kommer att försvinna inom ett par dagar och där efter kan man se slutresultatet.

Åldersgränsen är 18 år, och vi utför inte några injektions behandlingar på minderåriga även om man har målmans underskrift/godkännande.

Det finns en hel del du ska tänka på och undvika efter fillers behandlingar. Du bör undvika att sola, bastu och ångbad eller utsätta dig själv för extrem kyla under en period (upp till 2 veckor beroende på eventuell svullnad). Ingen make-up på det behandlade området upp till 12 timmar efter behandlingen. Undvik att dricka alkohol 24-48 timmar efter behandlingen då detta kan öka den aktuella svullnaden som uppstått i sambad med injektionen. Undvik intensiv träning 24-48 timmar efter behandling. Undvik att massera det behandlade området förutom om du behandlat läppar ,handrygg och halsen. Undvik ansiktsbehandlingar i form av vaxning, kemisk peeling, microneedling ( dermapen), microdermabrasion. IPL eller en del laser behandlingar upp till två veckor både innan och två veckor efter en injektionsbehandling. Undvik gärna Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Om du behöver ta smärtstillade tabletter kan du använda dig av Paracetamol som är den verksamma substansen ibland annat Alvedon och Panodil.

Skönhetsbehandlingar för dig